Stefanos Tsitsipas vs Danil Medvedev: Savjeti, tipovi i kvote – 28.01.2022.

Dusan
27 siječnja, 2022
415 Views
Stefanos Tsitsipas – Danil Medvedev

Volite poslušati kvalitetan savjet za klađenje? U moru portala i tipsterskih servisa došli ste na pravo mjesto. Portal sportske-kladionice.com ne samo da ima najbolje eksperte u regionu već dugi godina, već su svi tipovi na našem portalu potpuno besplatni.

Svaki dan naši tipsteri koji su specijalizirani za razne lige i sportove ostavljaju svoje prognoze utakmica od kojih najbolja spada u kategoriju Tip Dana a ukoliko želite ekstra profit ne propustite pogledati naš Tiket Dana.

Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas je 23-godišnji teniser koji je trenutno četvrti reket svijeta. Igrač je koji je prošle godine igrao finale French Opena te osvojio dva ATP turnira na zemlji ali je nakon toga često neočekivano ispadao u ranim fazama turnira.

Igrač je koji može igrati kvalitetno na svim vrstama podloge, ima pet osvojenih turnira na hardu u karijeri a na Australian Openu je ovo za njega treće polufinale u karijeri.

Ima izuzetno kvalitetan servis a forehand je također njegovo ogromno oružje. Na ATP Cupu je gubio od Schwartzmana a potom mu je  Basilasvili predao i mnogi su zbog toga i završetka prethodne godine očekivali da Stefanos i ovdje ispadne ranije. Međutim igrao je na visokom nivou, imao je problema samo sa Fritzom ali je u četvrt finalu i pobjedi od 3-0 nad Sinnerom pokazao koliko je kvalitetan igrač.

Danil Medvedev

Danil Medvedev je 25-godišnji teniser koji je trenutno drugi igrač svijeta. Igrač je koji je posljednjih godina uz Novaka najkvalitetniji igrač na touru a to posebno dolazi do izražaja na hardu koji mu je omiljena podloga. Danil je prošle godine osvojio tri ATP turnira na hardu od čega je jedan bio njegov prvi Grand Slam, US Open.

Na početku ove godine Danil izgleda sjajno. Do četvrtfinala Australian Opena je bez većih poteškoća dolazio do pobjede a u četvrtfinalu je igrao protiv Augera koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri ali i to je bilo nedovoljno da se savlada Danil Medvedev.

Prva dva seta je Danil izgubio od Augera, Auger je izgledao bolje i u trećem setu, imao je veliki broj vinera i igrao sjajno sa osnovne linije. Međutim, Danil uspjeva kroz tie brake doći do tog seta, u četvrtom je čak spasio i meč loptu i nakon toga je uspio napraviti break osvojiti četvrti i peti set te doći do velikog preokreta.

U duelu između Stefanosa i Danila očekujemo jedan meč u kome će oba igrača servisom sticati veliku prednost i neće biti jednostavno doći do break lopti. Ključ za pobjedu će biti return i igra u razmjenama sa osnovne linije gdje naravno Medvedev ima prednost. Ovi igrači su inače veliki rivali, imali su svađa na terenu i stoga će ovaj meč dobiti još veći značaj. Danil je u više navrata pokazao da zna kako protiv Tsitsipasa, na hardu ima 5-1 protiv Stefanosa, dobio ga je prošle godine ovdje sa 3-0 a na hardu na Grad Slamu ima 2-0 protiv Stefanosa.

Tipovanje na susret

Naš tip za ovaj susret je pobjeda Medvedeva uz hendikep (-3.5) što kladionica rabona plaća odličom kvotom 1.87. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: Danil Medvedev (-3.5)

Rabona Kladionica

4.5/5
  • Sportska kladionica prima igrače iz mnogih zemalja
  • Sajt preveden na veliki broj jezika
  • Jedinstvene promocije i VIP klub
  • Solidan izbor sportova i marketa za klađenje
  • Odlična Rabona mobil app
  • Još uvek novi na tržištu
  • Margine bi mogle biti bolje
100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan