Turk Telekom vs Andorra: Tipovi, savjeti i kvote – 16.03.2022.

Dusan
15 ožujka, 2022
537 Views
Turk Telekom vs Andorra

U Ankaru stiže Andorra u direktnom okršaju dva kluba koja se bore za četvrto mjesto i prednost domaćeg terena u osmini finala Eurokupa.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Turk Telekom

U posljednjih pet kola u Eurocupu, Turk Telekom je upisao čak četiri poraza i izlaz iz krize će pokušati da pronađu protiv Andorre. Sredinom decembra prošle godine, klub iz Ankare je smijenio dugogodišnjeg trenera Buraka Gorena i na njegovo mjesto je postavljen Henrik Rodl, bivši selektor Njemačke.

Razlog za tako nešto su bile jako slabe partije u turskom šampionatu gdje Turk Telekom vjerovatno neće izboriti ni nastup u plej-ofu. To je bilo neprihvatljivo za upravu koja je tokom ljeta dovela igrače poput Aarona Harrisona, Alexa Pereza, Anthonya Clemmonsa, Aubreya Dawkinsa i Octaviusa Ellisa.

Veliki udarac je bila i teška ozljeda najboljeg igrača i već pomenutog Aarona Harrisona sa kojim je raskinut ugovor i koji se neće vratiti košarci do naredne sezone.

Andorra

Zbog identičnih razloga kao i Turk Telekom, Andorra je sredinom januara otpustila Ibona Navarra, čovjeka koji je ovaj klub vodio i do polufinala Eurokupa prije nekoliko godina. Slabi rezultati u Endesa ligi i poraz od Manrese je prelio čašu, te je Španac otpušten, a na njegovo mjesto postavljan David Eudal.

Promjena trenera je izazvala šok terapiju i Andorra je prvo šokirala Real u Madridu, a potom potpuno razbila Joventut.

Ipak, nakon toga su se stvari vratile tamo gdje su bile i prije promjene trenera, te Andorra trenutno ima četiri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu što je više plod manjka kvaliteta u rosteru, nego slabe forme. Bekovski tandem Cody Miller-McIntyre i Clevin Hannah je zadužen za poentersku produkciju, dok je tu i odlični šuter Drew Crawford.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Kao što je već navedeno, Aaron Harrison je raskinuo ugovor zbog teške ozljede koja ga je odvojila od parketa već nekoliko mjeseci, a upitan je kod Turk Telekoma i Aubrey Dawkins koji je propustio zadnja dva meča.

Kod Andorre su se vratili skoro svi igrači koji su bili ozlijeđeni, osim Gala Mekela.

Raniji rezultati i trendovi

Poslije 13 odigranih mečeva, Turk Telekom ima učinak 6-7, dok je Andorra na 8-6. Turk Telekom je do 5 od 6 pobjeda stigao u Ankari gdje su poraženi samo od Joventuta. Andorra je u gostima na 2-4. U prvom međusobnom okršaju između ovih klubova, Andorra je slavila ubjedljivo sa 98:75.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je pobjeda Turk Telekoma uključujući eventualne produžetke, a kladionica 22Bet daje kvotu 1.87 za ovu igru.

Turk Telekom je pokazao dva lica ove sezone i mnogo bolja izdanja su pružali na domaćem terenu. Odsustvo Harrisona se itekako osjetilo na rezultatima, ali Rodl je imao dovoljno vremena da prilagodi tim, a stigao je i Jared Terrell kao zamjena na toj poziciji. U slučaju trijumfa, klub iz Ankare bi ostao u igri za četvrtim mjestom, te nema dileme da motivacije neće nedostajati.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan