Zalgiris vs Unics: Tipovi, savjeti i kvote – 04.02.2022.

Dusan
4 veljače, 2022
521 Views
Zalgiris vs Unics

Zalgiris

Žalgiris je prošle sezone igrao veoma interesantnu i zanimljivu košarku pod vodstvom Martina Schillera, ali austrijski stručnjak je ove takmičarske godine otpušten nakon svega dva kola. Ta promjena nije donijela nikakav napredak jer nakon dvije trećine sezone, Žalgiris suvjereno drži posljednju poziciju u Euroligi i biće iznenađenje ako se pomjere sa nje do samog kraja.

Jednostavno, tokom ljeta su ostali bez previše kvalitetnih igrača i to je razlog stagnacije. Marius Grigonis je bio jedan od najboljih krilnih igrača čitavog natjecanja, a veliki uticaj na igru su imali Thomas Walkup, Nigel Hayes i Rokas Jokubaitis.

Svi oni su otišli za više novca u druge euroligaše, a zamjene nisu bile na dovoljno visokom nivou. Žalgiris je posljednju pobjedu u Europi ostvario prije više od dva mjeseca i biće podvig ukoliko dođu makar do pet trijumfa nakon 34 odigrana kola.

Prije dvije sedmice, Uniks je savladao Barcelonu na svom terenu i utisak je bio da će plasman u top8 i opstanak u Euroligi biti izboren bez previše problema, ali stvari su se naglo promijenile.

Unics

Tim iz Kazana je nanizao tri poraza dvocifrenom razlikom, a posebno je ubjedljiv bio onaj u Berlinu prije par dana kada je Alba sa 81:53 pregazila ekipu Velimira Perasovića. Da bi igrao u Euroligi naredne jeseni, Uniks mora izboriti nastup u četvrtfinalu, a uz to završiti ispred Monaca na tabeli što neće biti nimalo lagan zadatak kako se možda činilo nedavno.

Prostora za kiks više nema i vanjska linija koju čine Isaiah Canaan, Lorenzo Brown i Marco Spissu će morati da pronađe ritam koji su imali faktički od početka sezone. Uniks je dobru igru crpio iz odlične odbrane koju predvodi John Brown, međutim i njegov pad intenziteta je jasno vidljiv.

Bilo kako bilo, ruska ekipa mora pronaći pravu formu kako ne bi skliznuli u samom finišu i ostali bez nastupa u Eurolige naredne jeseni.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Janis Strelnieks i Mantas Kalnietis neće igrati zbog ozljeda u ovom meču. Josh Nebo zbog virusa korona nije igrao protiv Maccabija i njegov status je upitan. Uniks na raspolaganju ima sve igrače.

Raniji rezultati i trendovi

Žalgiris je na posljednjem mjestu sa učinkom 3-17 u Euroligi, dok je Uniks na 12-10. Sve tri pobjede, tim iz Kaunasa je ostvario na svom parketu i to protiv Baskonie, Fenerbahčea i Panathinaikosa. Van Kazana, Uniks ima 4-6. Pet puta su ovi klubovi igrali međusobno u ovom natjecanju, a Uniks vodi sa 3-2 uključujući pobjedu u prvom dijelu sezone kada je bilo 66:53 u Kazanu.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Uniks -3 (pobjeda Uniksa sa četiri ili više poena razlike, a ako bude tačno tri razlike ulog se vraća). Kladionica 22bet daje kvotu 1.74 za ovu igru.

Uniks više nema pravo na kiks i eventualni poraz u Kaunasu bi im dodatno otežao plasman u top8. Žalgiris se ne bori više ni za šta, a igraće bez dva ključna igrača u vanjskoj liniji što bi dodatno trebalo olakšati posao gostima. Uniks je doživio debakl u Berlinu i sigurno će biti silno motivisani da se iskupe.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan