Baskonia vs Zenit: Tipovi, savjeti i kvote – 01.02.2022.

Dusan
31 siječnja, 2022
694 Views
Baskonia vs Zenit

Baskonia

Baskonia se nadala da bi promjenom trenera i dovođenjem Nevena Spahije mogla eventualno da se uključi u borbu za doigravanje u Euroligi, međutim to neće biti slučaj. Ekipa iz Vitorije ima najslabiji sastav u posljednjih 20 godina i vjerovatno ne postoji niti jedan trener koji bi uspio sa ovim timom da bude konkurentan u Euroligi ove sezone.

Wade Baldwin je bio impresivan u posljednjih pet mečeva kada je podsjetio na prošlosezonske nastupe u Bayernu, međutim osim njega ne postoji niti jedan igrač u ekipi koji je u stanju da u kontinuitetu ubacuje više od 12-13 poena.

Rokas Giedraitis i Simone Fontecchio itekako znaju da uđu u dobar šuterski ritam i da pogode po 4-5 trojki na meču, ali to se ne dešava u kontinuitetu niti se Baskonia može uzdati u tako nešto. Odbrana je bila trademark ove ekipe pod Duškom Ivanovićem, a čini se da toga sada uopšte nema.

Zenit

Xavi Pascual je svojim dolaskom potpuno promijenio kulturu u Zenitu i od jedne ekipe za koju se očekivalo da bude prolaznik u Euroligi, učinio je da oni imaju skoro sigurnu kartu u ovom natjecanju u narednim godinama.

Niko nije očekivao da će klub iz Sankt Petersburga igrati u plej-ofu prošle sezone, a oni su bili na jednu utakmicu od izbacivanja Barcelone iz četvrtfinala. Sada su ponovo na odličnom putu da se izbore za top8, a imaju realne šanse da se bore i za prednost domaćeg terena.

Bivši košarkaši Crvene zvezde Billy Baron i Jordan Loyd predstavljaju opasnost sa distance, dok unutrašnju liniju uglavnom drži Jordan Mickey koji takođe može da pogodi van linije 6,75m. U Zenitu i dalje čekaju da Shabazz Napier debituje ove sezone.

On je doveden kao zamjena za Kevina Pangosa i neko od koga se očekivalo da nosi ovaj tim, ali ozljeda ga je odvojila van parketa i još uvijek nije debitovao za Zenit.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Matt Costello nije igrao za Baskoniu protiv Panathinaikosa zbog ozljede članka i njegov nastup je upitan, dok su Tadas Sedekerskis i Arturs Kurucs zaraženi virusom korona.

Zenit već nekoliko mečeva ne može računati na Connera Frankampa i Arturasa Gudaitisa, a Shabazz Napier trenira i čeka se odluka doktora kada će debitovati.

Raniji rezultati i trendovi

Zenit se nalazi na četvrtom mjestu Eurolige sa učinkom 13-7, dok je Baskonia pri dnu sa skorom 7-14. Na domaćem terenu Baskonia ima polovičan učinak (5-5), a Zenit je jedna od najboljih gostujućih ekipa sa 6-3. Pet puta su ovi klubovi igrali međusobno u ovom natjecanju, a Zenit vodi 3-2.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Zenit -2,5 (pobjeda Zenita sa tri ili više poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Zenit koncepcijski ne leži Baskoniji. Ekipa Xavi Pascuala će dobrom odbranom i strpljivom igrom sigurno uvući protivnika u svoj ritam, a kvalitet je itekako na njihovoj strani. Već sada je jasno da Baskonia nema nikakve realne šanse za nastup u doigravanju, te će i motivacija biti na strani ruskog kluba. Sve to dovodi do zaključka da bi Zenit morao da ostvari trijumf bez velikih problema.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan