Benfica vs Ajax: Tipovi, savjeti i kvote – 23.02.2022.

Dusan
23 veljače, 2022
366 Views
Benfica - Ajax

Volite poslušati kvalitetan savjet za klađenje? U moru portala i tipsterskih servisa došli ste na pravo mjesto. Portal sportske-kladionice.com ne samo da ima najbolje eksperte u regionu već dugi godina, već su svi tipovi na našem portalu potpuno besplatni.

Svaki dan naši tipsteri koji su specijalizirani za razne lige i sportove ostavljaju svoje prognoze utakmica od kojih najbolja spada u kategoriju Tip Dana a ukoliko želite ekstra profit ne propustite pogledati naš Tiket Dana.

Benfica

Ekipa Benfice je prethodne sezone završila kao trećeplasirana momčad Portugala. Na taj način su obezbjedili kvalifikacije za Ligu Prvaka koje su uspjeli proći te smo ih gledali u grupnoj fazi Lige Prvaka.

U Ligi Prvaka su bili smješteni sa Bayernom, Barcelonom i Dynamo Kievom te su nakon sjajnih partija protiv Barcelone i Dyama zasluženo prošli u knockout fazu takmičenja. Benfica je u domaćem šampionatu i ove sezone trećeplasirana ekipa i jasno je da su već sada izgubili bitku za titulu.

Ipak, jasno je da imaju sjajnu napadačku zonu što smo mogli vidjeti i u utakmicama Lige Prvaka i u domaćem šampionatu. U domaćem šampionatu su u 23 utakmice postigli 60 pogodaka a u Ligi Prvaka su u šest odigranih susreta grupne faze postigli sedam pogodaka te postižu više od dva pogotka u prosjeku po utakmici.

Ajax

Sa druge strane ekipa Ajaxa je u ovoj sezoni dominantna u domaćem šampionatu. Od početka sezone u 23 odigrana susreta svega u pet nisu upisali pobjede a imaju nestvarnu gol razliku od 70-23. Napadačka zona je zaista fenomenalna što smo se mogli uvjeriti i u utakmicama Lige Prvaka.

Ajax je u grupnoj fazi Lige Prvaka bio smješten sa ekipama Sportinga, Dortmunda i Besiktasa. Igrali su zaista fantastično, upisali su šest pobjeda u kojim su postigli čak 20 pogodaka. Čitava napadačka zona je izgledala zaista fantastično a naravno da je najviše impresionirao fenomenalni Haller koji je trenutno sa 10 pogodaka prvi strijelac ovog takmičenja.

Ajax je u svakoj utakmici Lige Prvaka upisao pobjedu a osim toga sjajni su u domaćem šampionatu. Nalaze se u sjajnoj formi i imaju 10 vezanih pobjeda u svim takmičenjima te sigurno u ovaj dvomeč ulaze kao apsolutni favoriti. Sa druge strane Benfica igra sjajno doma, uspjeli su savladati Barcelonu sa 3-0 te je u prvom susretu klađenje na pobjedu najbolje izbjeći.

Prijedlog za klađenje

U ovom meču ćemo gledati mnoštvo gol prilika sa obje strane. Obje ekipe igraju sa bekovima visoko i izuzetno brzo, imaju fantastične napadačke zone te je za očekivati da vidimo veliki broj gol prilika. Od početka sezone obje ekipe u prosjeku postižu više od dva pogotka te iako klađenje na Ajax izgleda kao odličan odabir mišljenja smo da je klađenje na golove daleko bolji izbor.

Naš tip za ovaj meč je više od 3 pogotka (azijski zbroj pogodaka) što kladionica bet365 plaća odličom kvotom 2.02. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: (3) više

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan