Brooklyn Nets vs Boston Celtics: Tipovi, savjeti i kvote – 24.04.2022.

Dusan
22 travnja, 2022
649 Views
Brooklyn Nets vs Boston Celtics

Nakon dva poraza u Bostonu, Durant i Irving će morati da podignu svoju igru na još jedan nivo iznad kako bi Netsi imali priliku da preokrenu ovu seriju.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Brooklyn Nets

Brooklyn Netsi su prije tri godine spojili Kevina Duranta i Kyrie Irvinga kako bi stigli do šampionskog naslova u NBA ligi. Prošle godine je potpisan i James Harden, međutim taj eksperiment je propao, te su “Bradu” tradeovali u Philadelphiju za Bena Simmonsa.

Ove sezone, Irving nije igrao domaće utakmice jer je odbio da se vakciniše. Zbog svih problema, Netsi su regularnu sezonu završili na izuzetno niskom sedmom mjestu zbog čega su morali kroz play-in da se izbore za nastup u doigravanju.

U tome su uspjeli, ali serija protiv Boston Celticsa nije dobro počela. Netsi su imali priliku da dobiju oba susreta, ali izgubili su dva meča i zaostaju 2:0. Svi alarmi su upaljeni, pa se očekuje da Simmons debituju u četvrtom meču ove serije.

Da bi to uopšte imalo značaj, Netsi moraju da dobiju utakmicu broj tri jer nikada u istoriji lige se nije desilo da se neko vrati poslije 0:3 i dobije seriju. Durant i Irving će morati da preuzmu još veću odgovornost jer osim njih dvojice ne postoji treći igrač koji može konstantno da ubacuje 15 ili više poena.

Boston Celtics

Boston Celticsi su odigrali dva odlična meča protiv Brooklyn Netsa u TD Gardenu. Pobijedili su oba puta i vode sa 2:0 u seriji. Odbrana Celticsa je definitivno najzaslužnija za dobre rezultate, a u svojim redovima imaju Marcusa Smarta koji je nedavno proglašen i za najboljeg defanzivca godine.

Al Horford je u potpunosti nadoknadio izostanak Roberta Williamsa, a o igrama Jaysona Tatuma i Jaylena Browna nije potrebno ništa govoriti. Obojica su izrasli u prave superstarove i ulivaju nadu svim fanovima da bi ove godine Celticsi mogli otići do samog kraja.

Nakon dvije pobjede u prva dva meča, cilj je da u Brooklynu stignu do jedne pobjede i ukoliko se serija vrati u Boston, da imaju vodstvo 3:1. Veliki pritisak biće na protivničkoj ekipi i to je šansa koju Celticsi moraju iskoristiti, a sve kreće od već pomenute odbrane.

Trener Ime Udoka je uradio odličan posao u svojoj prvoj trenerskoj sezoni, a kvalitet je pokazao u drugom poluvremenu druge utakmice kada je odličnim rotacijama okrenuo tok meča.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Šest puta su ukupno ove sezone igrali Netsi i Celticsi jedni protiv drugih i rezultat je 5:1 za Celticse. Netsi su u regularnoj sezoni bili tek 11. najbolja ekipa Istočne konferencije sa 20 pobjeda i 21 porazom, ali Irvingov izostanak je bio jedan od glavnih razloga zbog toga. Celticsi su bili šesti najbolji gostujući tim sa 23-18.

Očekivani sastavi

Ben Simmons i Joe Harris neće igrati za Netse. Simmons bi trebao da se vrati u utakmici broj četiri, a za Harrisa je gotova sezona. Robert Williams je upitan za Celticse.

Prijedlog za tipovanje

Tip: Brooklyn Nets -2
Kvota: 1.76
Kladionica: 22Bet

Teško je zamisliti da će Durant i Irving dozvoliti da zaostaju 3:0 u seriji protiv Celticsa. Netsi su u oba meča u Bostonu mogli da pobijede i vrijeme je da to učine pred svojim fanovima u Brooklynu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan