Cibona vs Borac Čačak: Tipovi, savjeti i kvote – 06.03.2022.

Dusan
6 ožujka, 2022
630 Views
Cibona vs Borac Čačak

Cibona i čačanski Borac su izvjesno osigurali opstanak u ABA ligi, dok im je mjesto u plej-ofu daleko. Zbog toga treba očekivati jednu interesantnu utakmicu dva rasterećena tima i neizvjesnost do samog kraja.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Cibona

Cibona je prošla kroz nekoliko faza ove sezone. Nakon odličnog početka, ekipa je upala u veliku rezultatsku krizu i ceh je platio Vladimir Jovanović koji je otpušten. Od trenutka kada je tim preuzeo slovenski trener Gašper Okorn, „Vukovi s’ Tuškanca“ su ponovo zaigrali na visokom nivou i u ABA ligi su dobili tri meča izuzetno uvjerljivo, a osvojili su i Kup Krešimira Ćosića.

Sve se to desilo u trenucima kada je Roko Prkačin bio van terena zbog ozljede, ali je lidersku ulogu preuzeo Amar Gegić. Bosankohercegovački reprezentativac je na posljednja tri meča u regionalnom natjecanju zabilježio prosječno 21,3 poena što dovoljno govori kakve je partije odigrao.

Od dolaska Okorna, Cibonini procenti šuta su značajno porasli i tako su dobili novu dimenziju u igri koju nisu imali pod trenerom Jovanovićem.

Borac Čačak

Od posljednja četiri meča u ABA ligi, čačanski Borac je pobijedio tri puta, uz odličan otpor Partizanu u Beogradu, te se nalaze u najboljoj formi od početka sezone.

Utisak su malo pokvarili slabim nastupom na Kupu Radivoja Koraća gdje su izgubili uvjerljivo od FMP-a u četvrtfinalu, ali oni su svoj primarni cilj već sada ispunili, a to je opstanak u društvu najboljih regionalnih košarkaških klubova.

Skoro je pa nemoguće zamisliti da ih Krka ili Split prestignu na tabeli, tako da će izabranici Marka Marinovića prije svega probati da prestignu Megu do kraja sezone i tako se osiguraju u slučaju da se desi iznenađenje, pa da ABA 2 osvoji Mladost ili Zlatibor, što bi dovelo do toga da Borac mora igrati baraž za opstanak u ABA ligi.

U velikom padu forme je argentinski bek Lautaro Lopez i od njega se očekuju mnogo bolje partije u narednom periodu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Roko Prkačin je već duže vrijeme van stroja i nije u mogućnosti da pomogne Ciboni, dok je Jose Vildoza preskočio meč protiv Šibenke i njegov nastup je upitan. Kod Borca je odsutan Sava Lešić za koga je ova sezona završena zbog kidanja ligamenata koljena.

Raniji rezultati i trendovi

Poslije 18 odigranih kola u ABA ligi, Cibona ima učinak 8-10 i nalaze se dvije pobjede daleko od šestog mjesta koje vodi u plej-of. Borac je na skoru 7-11. Na domaćem terenu, Cibona ima četiri pobjede i pet poraza, a isti takav učinak ima Borac van Čačka. U prvom meču između ovih klubova ove sezone, pobjedu je slavio klub iz Zagreba nakon preokreta kada je bilo 62:59 u Čačku. Cibona je dobila sva tri međusobna duela do sada protiv Borca.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Borac Čačak +6,5 (pobjeda Borca ili poraz manji od sedam poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.79 za ovu igru.

Cibona je imala impresivnih mjesec dana košarke što je rezultiralo prvim trofejom u sezoni. Za očekivati je da ritam sada malo padne. Borac je nakon poraza od FMP-a imao više od dvije sedmice samo za trening i pripremu duela protiv Zagrepčana što bi trebali iskoristiti da pruže čvrst otpor i možda slave pobjedu u Hrvatskoj.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan