Cibona vs. KK Zadar: Tipovi, savjeti i kvote – 30.05.2022.

Dusan
29 svibnja, 2022
586 Views
Cibona vs KK Zadar

Finale Hrvatskog prvenstva  ove godine će igrati objektivno dvije najbolje ekipe, a to su Cibona i Zadar. Cibona je bila pravo osvježenje ove godine u ABA ligi, i nakon dugo vremena „sablasno“ prazni Dom Dražena Petrovića, opet je bio  ispunjen kao prije.

Cibona je tokom sezone imala dosta problema sa povredama, dok je Zadar imao finansijkih problema. Ali počinje Finale, i borba za trofej, što je dovoljan razlog, da svi problemi ostanu sa strane.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Cibona

Cibosi su veoma glatko došli do finala, bez poraza. U 1/4 finalu su sa 2:0 pobjedili Furnir, a zatim i u 1/2 finalu Goricu sa indetičnim rezultatom. Imali su par dana više odmora i manje trošenja od Zadrana.

Cibona je krenula u ovu sezonu veoma dobro, predvodjeni sa klupe mladim stručnjakom Vladom Jovanovićem, koji je sastavio oko Roka Prkačina veoma i talentovanu ekipu.

Veću minutažu i slobodu u igri su dobili domaći momci poput Lovre Gnjidića i Danka Brankovića, dok je iz Sarajevskih Sparsa doveden Amar Gegić koji je odigrao fantastičnu sezonu, te sjajni bloker Nathan Reuvers na poziciji centra.

Ali, nakon dobrog starta, krenule su povrede i loši rezultati. Roko Prkačin se tek vratio poslije kraja ABA lige, i Reuvers je dugo odsustovao. Uprava Cibone je zbog loših rezultata smjenila Jovanovića i dovela do kraja sezone iskunog Nazora.

Koji je svojim energičnim vodjenjem ekipe animirao i mladu ekipu koja u zadnjih 10 utakmica ima samo jedan poraz. Tokom čitave sezone Amar Gegić je vodio ekipu Cibone ka pobjedama i defanzivno i ofanzivno.

Dok je u Hrvatskom prvenstvu sjajno počeo da igra oporavljeni Prkačin. Cibosi imaju širinu u sastvau, size i napadački su potentni. Vole mnogo da trče protivniku u ledja i preferiraju igru u tranziciji.

U kontri su uvjek prvi Mateo Drežnjak i Lovre Gnjidić. Ateletski veoma moćna ekipa. Prednost domaćeg terena i forma u kojoj se nalaze im daje zapravo da se nadaju novoj tituli prvaka Hrvatske.

KK Zadar

Zadar je prošao trnovit put da bi došao do Finala. Nalazili su se u gotovo bezizlaznoj situaciji u majstorici protiv Splita na Gripama.

Na dva minuta do kraja imali su zaostatak od 10 poena, ali uz sjajnu rolu Daria Drežnjaka sa tri vezane trojke, koji je skoro čitavo poluvrijeme presjedao na klupi zbog problema sa ličnim greškama i Dominika Mavre, koji je preuzeo odgovornost, okrenuli su utakmicu i pobjedili tu utakmicu.

Ali, tokom čitave utakmice nisu izgledali dobro. Carter je izgledao na terenu kao da je došao samo da odradi posao, dok je Thomposon iako napadački dosta doprinosio, tako je ispadao u piku, da su ga Vuko i Žganec lagano riješavali.

Zadar ima svojih problema. Oni su finansijske prirode. Plate kasne igračima i po nekoliko mjeseci, pa ne čudi ta indolentnost stranih igrača.

Poslije povrede Domagoja Vukovića poziciju pet krpi Aleksandar Bursać koji i nema gabarite da se suprostavi teškim peticama. Zadar se dosta oslanja na fizičku igru i na iskustvo. Protiv Cibone u iskustvu će imati prednost, ali fizički teško da će parirati momcima iz Cibone.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Ove sezone Cibona i Zadar su se susreli 7 puta, i Cibona je uspješnija u medjusobnim duelima s 5:2. Zadnja dva meča su odigrali u razmaku od dva dana. Prvi u Aba ligi, pa zatim i Hrvatskom prvenstvu, i oba puta je uspješnija bila Cibona.

U Aba ligaškom meču, koji je završen 80:73, za Cibonu, 20 poena je ubacio Amar Gegić, dok je za Zadar briljirao Pavle Marčinković sa 25p. Dok je u Hrvatskom prvenstvu, utakmica završena 89:80, za Cibonu. 19p ubacio je Gnjidić, a Thompson 19p za Zadar.

Očekivani sastavi

Kao što smo već rekli Domagoj Vuković je završio sezonu, povredom Ahilove tetive, ostali svi igrači su na obje strane su spremni i dostupni za finalnu seriju.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 30.05.2022, 20:00h
Tip: -2.5 hendikep Cibona. (pobjeda Cibone za 3 ili više poena razlike)
Kvota: 1.63
Kladionica: 22bet

Finale i Derbi je meč uvjek pun tenzija. Ali uzimajući u obzir da je Cibona svježija, da igra na domaćem terenu, ali i nema povrijedjenih i nezadovoljnih igrača kao što je to slučaj u Zadru. Mislimo da će ovu utakmicu Cibona dobiti sa većom razlikom od zadane. Posebno što ekipa Cibone može fizički odgovoriti na igru Zadra, što ekipa Splita nije uspjela.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan