CSKA Moscow vs Olimpia Milano savjeti i kvote – 21.01.2022

Dusan
20 siječnja, 2022
405 Views
CSKA Moscow - Olimpia Milano

CSKA Moscow

Iako su na papiru sastavili jednu od dvije najmoćnije ekipe u Euroligi, u CSKA imaju dosta turbulentnu sezonu u kojoj je viđeno sve i svašta. Nakon ubjedljivog poraza od Uniksa sredinom decembra, prvi čovjek kluba Andrey Vatutin je finansijski kaznio tim, međutim to nije dalo željeni efekat.

Ubrzo poslije toga, Moskovljani su izgubili u Madridu od Reala koji je bio desektovan zbog virusa korona, te je na teren izašao sa svega pet seniora i nekolicinom juniora. Dimitris Itoudis ima mnogo problema u uspostavljanju hijerarhija među nekolicinom odličnih košarkaša i nije mu preostalo još puno vremena da ispuni očekivane ambicije.

Alexey Shved je dosta limitiran u odnosu na ono što je prikazivao u Khimkiju, a ni Marius Grigonis nije ispunio očekivanja. Pomenuta dva igrača su trebala izdignuti CSKA na još jedan veći nivo, ali to se nije desilo, štaviše.

Olimpia Milano

Milano je takođe lutao u dosadašnjem toku sezone. Nakon impresivnog starta, upali su u blagu krizu rezultatom, a nakon toga se ozlijedilo dosta važnih košarkaša, ali italijanski tim se ponovo podiže i pored navedenih problema.

Prošle sezone, Ettore Messina je odveo ovaj klub na final four i bio je na jednu loptu od velikog finala, te je ambicija da ponovo zaigraju na završnom turniru. Za tako nešto je mnogo bitno imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, a Milano je na dobrom putu da se izbori za tako nešto.

Malcolm Delaney i Sergio Rodriguez i dalje mogu da unište protivnika dobrim šutem sa distance, a i Luigi Datome se polako vraća na pravi put.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Zbog problema sa ozljedama, CSKA nije mogao računati na Semena Antonova i Willa Clyburna u prethodnih nekoliko utakmica i njihov status je upitan.

U redovima Milana su i dalje odsutni Shavon Shields i Dinos Mitoglou, a upitan je nastup Treya Kella.

Raniji rezultati i trendovi

CSKA se nalazi na učinku 12-7 nakon 19 odigranih utakmica u Euroligi, dok Milano ima meč manje i skor 12-6. Na domaćem terenu u Moskvi, CSKA je na 7-2, dok su Manekeni van Italije ostvarili po četiri pobjede i četiri poraza. Ove dvije ekipe su odmjerile snage u prvom kolu ove sezone kada je Milano pobijedio sa 84:74 u gradu mode.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Milano +7 (pobjeda Milana ili poraz manji od sedam poena razlike, a ako bude tačno sedam razlike za CSKA ulog se vraća). Kladionica 22Bet daje kvotu 1.765 za ovu igru.

CSKA ove sezone nije dokazao da može pobijediti neke od najboljih euroligaških ekipa. Izgubili su od Barcelone, Real Madrida, Unicsa i Milana, a jedini veći trijumf je bio u neizvjesnoj završnici protiv Anadolu Efesa. Teško je vjerovati da mogu promijeniti stvari preko noći i da će sa osam razlike savladati Milano koji je trenutno jedan od najboljih klubova u natjecanju što je pokazao u Blaugrani prije deset dana kada su porazili Barcelonu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan