Fantasy Premier League GW5 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
15 rujna, 2023
1057 Views
Fantasy Premier League GW8

Još samo 24 sata i počinje nova runda Fantasy Premier League. Nakon tekstova o najboljm differentialima i kapitenima, nastavljamo sa našim tradicionalnim člankom u kojem odgovaramo na goruća pitanja u FPL svetu.

Da li staviti Estupinana na klupu? Son je prioritet? Koga za kapitena? Krenimo redom…

Vredi Dovesti Sona umesto Bruna/Rashforda/Sake?

Son verovatno treba biti prioritetni transfer većini FPL igrača. Igrao je napadača u prethodnoj utakmici i čak 5 puta šutirao na gol, uz naravno het-trik + je na penalima.

No, teško je prodati nekog od gorepomentih veznjaka. Pogotovo Bruno koji ima treći najveći xGI u ligi nakon prva 4 kola. Verovatno bismo tražili drugačiji put do Korejca.

Da li uložiti u odbranu Svraka?

Newcastle sada ima bolji raspored, no ove sezone još uvek nemaju “klin šit”. xCG je 5.39 i po ovom parametru su među boljima u ligi. Za očekivati je da uskoro prvi put sačuvaju svoju mrežu, te predlažemo da se uloži ukoliko tragate za defanzivcem.

Estupinan na klupi protiv Manchester Uniteda?

Galebovi dopuštaju veliki broj šansi, bez obzira na povoljan raspored na startu. Njihov xCG je preko 8 i deluje da se Estupinan oslanja isključivo na ofanzivni deo igre kada je FPL u pitanju. Stavili bismo ga na klupu ovo kolo.

Na WildCardu sam – ko od Premium igrača?

Haaland je naravno “must-have”. Drugi premium igrač bi verovatno bio Salah, a ukoliko želite da zaobiđete Egipćanina, sredina sa Sakom, Brunom i Sonom izgleda dobro, a ona je gotovo nemoguća sa napadačem Liverpoola.

Ipak, dovođenje Salaha sada vam omogućava da budete ispred ostalih FPL menadžera koji će ga verovatno dovesti kada kasnije „upale“ WildCard.

Da li i dalje držati Jacksona?

Forma Plavaca je najblaže rečeno zabrinjavajuća, no šta reći za Bournamout? Trešnjice su među 3 najgore ekipe u ligi u dopuštenim šutevima, xGC  i šutevima iz šesnaesterca. Sve u svemu, dali bismo još jednu šansu Jacksonu kome poeni “vise u vazduhu” još od starta sezone (dao je jedan gol Lutonu).

Koga za kapitena?

Mišljenja smo da ovo kolo vredi riskirati i “preskočiti” Erlinga, a alternative mogu biti Saka ili Son. Detaljnije smo o tome pisali u našem članku o kapitenima.

Mbuemo na klupi ili u prvu?

Gostovanje Svrakama je jedno od najtežih mečeva za napadače, no ako ga stavljate na klupu, imajte u vidu da Mbuemo ima najveći xGI (očekivana uključenost u golove) od svih igrača u ligi. Ne bismo se igrali sa tim.

Najbolje zamene za Watkinsa?

Napadač Vile ima 3 asistencije, ali još uvek nije postigao gol. Vlasnici gube strpljenje, a ako ga menjate, Awoniyi je odlična zamena. Detaljnije smo o njemu pisali u našem članku o differentialima.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan