Formula 1 Velika nagrada Austrije: Tipovi, savjeti i kvote 08.07.2022.

Dusan
8 srpnja, 2022
601 Views
Carlos Sainz

Za razliku od standardnog termina subotom, kvalifikacije za Veliku nagradu Austrije u Formuli 1 voziće se ovog petka, a na osnovu rezultata biće određen startni poredak za sprint utrku u subotu.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Najava kvalifikacija za Veliku nagradu Austrije

Ovog vikenda u Spielbergu u Austriji voziće se 11. utrka u sezoni Formule 1. Za razliku od klasičnog programa kada su subotom na rasporedu kvalifikacije, a nedjeljom glavni spektakl, ovaj put će situacija biti malo drugačija.

Formula 1 je odlučila da ove sezone imamo tri sprint utrke subotom, a prvi takav događaj bio je u Imoli. Drugi je rezerviran za ovaj vikend u Spielbergu, dok će treći biti održan u Brazilu.

Zbog toga će regularne kvalifikacije za Veliku nagradu Austrije biti održane u petak, a poredak iz kvalifikacije će se koristiti za startna mjesta u sprint utrci u subotu. Rezultat iz sprint utrke će biti mjerodavan za startno mjesto za glavnu utrku u nedjelju.

Pored toga što će se pozicija u sprint utrci koristi za startno mjesto za glavnu utrku u nedjelju, osam najboljih vozača u subotu će dobiti poene. Prvoplasirani iz sprint utrke će dobiti osam poena, drugoplasirani sedam, trećeplasirani šest i tako dalje do osmoplasiranog koji će osvojiti jedan poen.

Glavni konkurenti za pol poziciju

U deset ovosezonskih kvalifikacija, vozač Ferrarija Charles Leclerc je čak šest puta osvojio pol poziciju. Dva puta je najbrži bio Max Verstappen, dok su Sergio Perez i Carlos Sainz po jednom startali sa prvog mjesta na utrci.

Prošlog vikenda u Silverstonu, pol pozicija je pripala Sainzu, međutim kvalifikacije su vožene u kišnim uslovima što je Španjolac najbolje iskoristio. Drugi je bio Verstappen, treći Leclerc, a četvrti Perez. Nema dileme će se pomenuta četvorka ponovo naći u glavnim ulogama kada se radi o borbi za najbolja startna mjesta u sprint utrci.

Na Velikoj nagradi Austrije prošle godine, dominirao je Verstappen. On je bio prvi i u kvalifikacijama, i u utrci. Ako se to ponovi, razveseliće se najveći broj navijača u Spielbergu pošto je to de facto domaća staza za Red Bull i njihovih navijača će biti daleko najviše na tribinama.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 08.07.2022 17:00 CET
Tip: Carlos Sainz u top3 u kvalifikacijama – DA
Kvota: 1.80
Kladionica: 22Bet

Carlos Sainz je proteklog vikenda u Silverstonu došao do prve pobjede u karijeri. U kvalifikacijama za Veliku nagradu Velike Britanije je takođe bio prvi što potvrđuje odličnu formu u kojoj se trenutačno nalazi. Ove sezone su Ferrari i Red Bull dva ubjedljivo najbolja bolida i jedino su njihovi vozači u mogućnosti da osvoje pol poziciju.

U takvim okolnostima, da bi završio u top3, Sainz treba samo da odveze dovoljno dobar krug i da ne bude slabiji od sva tri konkurenta – Maxa Verstappena, Charlesa Leclerca i Sergia Pereza. Ove godine, Perez je imao dosta slabih kvalifikacija i od „najbolje četvorke“ najviše puta je kiksao pa nije nemoguće da se to desi i sada.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan