Krka vs Cibona: Tipovi, savjeti i kvote – 11.02.2022.

Dusan
10 veljače, 2022
414 Views
Krka vs Cibona:

Krka

Kada je Krka krajem oktobra prošle godine savladala Studentski centar za učinak 3-3 nakon šest odigranih kola, činilo se da ove sezone borba za opstanak u ABA ligi neće biti dovedena u pitanje.

Tri i po mjeseca kasnije, klub iz Novog Mesta je na učinku 3-14 sa čak 11 uzastopnih poraza i kako vrijeme prolazi, sve više djeluje da će Krka naredne takmičarske godine igrati u Drugoj ABA ligi. Najveći problem ove ekipe je nedostatak čvrstine u reketu.

Jurij Macura nije klasični centar, a Hasahn French nije u stanju da se sačuva od faulova, te skoro svaki protivnik koji je fizički jači od Krke napravi mnogo problema ovom timu. Pored serije katastrofalnih rezultata, trener Dalibor Damjanović ima povjerenje uprave da popravi stvari, ali utakmica protiv Cibone će biti možda i posljednja šansa da sačuva posao.

Nedavno je doveden Miha Lapornik da unaprijedi dodatno šut ekipe, ali to nije donijelo boljitak u vidu trijumfa.

Cibona

Cibona je imala slične probleme kao Krka, te su od sredine novembra do kraja januara naredali sedam vezanih poraza u ABA ligi, ali oni su reagovali tako što su otpustili Vladimira Jovanovića i na njegovo mjesto doveli Gašpera Okorna, stručnjaka iz Slovenije.

On je preko noći drastično popravio igru „Vukova“ koji su u posljednja dva meča u regionalnom natjecanju razbili Split i Studentski centar. Amar Gegić je u oba susreta izgledao impresivno ubacivši 18 poena Podgoričanima, a čak 24 Splitu, mada je „Žute“ najviše maltretirao Danko Branković koji je ostvario surovu dominaciju u reketu u tom duelu.

Cibona skoro sigurno neće brinuti oko opstanka jer bi sedam pobjeda koliko sada imaju moralo biti dovoljno za rezervaciju nastupa u ABA ligi i naredne jeseni, ali u slučaju da slave u Novom Mestu, otvara se mogućnost da se uključe u borbu za šesto mjesto i plasman u plej-of.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

U redovima Krke već nekoliko utakmica nema Adonisa Thomasa i njegov nastup je upitan. Temple Gibbs je zadnji meč odigrao početkom januara i najvjerovatnije ni njega neće biti protiv Cibona. Gosti iz Zagreba stižu bez Roka Prkačina koji je već duže vremena odsutan zbog ozljede.

Raniji rezultati i trendovi

Krka je na posljednjem mjestu u ABA ligi sa učinkom 3-14, dok je Cibona na 7-10. Sve pobjede je Krka ostvarila na domaćem terenu, ali je nakon toga izgubila pet utakmica u nizu pred svojim navijačima. Cibona u gostima ima solidnih 3-5. U prvom meču ove sezone između ovih klubova, Cibona je deklasirala Krku rezultatom 90:52 i to je bila sedma uzastopna pobjeda „Vukova“ protiv Krke.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Krka +2,5 (pobjeda Krke ili poraz manji od tri poena razlike), a kladionica Bet365 daje kvotu 1.72 za ovu igru.

Za Krku je ovo jedna od posljednjih šansi da se izvuku i opstanu u ABA ligi. Nema dileme da će dvorana „Leon Štukelj“ biti puna za ovaj okršaj i moraće da pronađu način kako da izađu na kraj sa Cibonom koja će sigurno biti dosta rasterećenija.

Krka ima šuterski potencijal da uništi protivnika kada ih krene, ali to se nije dešavalo u zadnje vrijeme. Veća motivacija, domaći teren i bolji šut su prednosti domaćih u ovom duelu, te će glavni zadatak biti da zaustave Brankovića i visoke igrače Cibone.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan