Lietkabelis vs. Rytas: Tipovi, savjeti i kvote – 29.05.2022.

Dusan
29 svibnja, 2022
629 Views
Lietkabelis vs Rytas

Nakon dugo godina, Zalgirs nije u finalu Litvanske lige, a za to se pobrinuo Lietkabelis koji predvodi Srspki trener Nenad Čanak, i radi odličan posao. Leitkabelis je već odradio veliki posao i u finalu, jer je uzeo break u prvoj utakmici protiv Rytasa, sada je na redu da taj break potvrde i da imaju tri meč lopte, da bi po prvi put postali prvaci Litvanije.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja

Lietkabelis

Ekipa iz Panevežysa je dugo vremana bila samo posmatrač u Litvanksoj ligi, i godinama su se borili za opstanak. Ali od sezone 2016/17 napravili su ogroman iskorak, sa ulaganjima i samim sistemom, i za vrlo kratko vrijeme su postali druga ili treća ekipa po snazi u Litvaniji.

Ove godine su pokazali još veći iskorak, sa sjajnim igrama u Evrokupu i Litvanskom prventsvu. Čanak je napravio odličan sistem, sa domaćim Litvanskim igračima, i bez igrača iz Amerike što je prava rijetkost danas u bilo kojoj ozbiljnijoj ekipi.

Naime, imaju tri stranca, a to su Srbi Radičević i Gagić, i Grk Kalaitzakis. Ekipa je koncepirana tako, da ni u jednom trenutnku nema iskakanja iz sistema koji traži Čanak. Sjajan je spacing u napadu, i čitanje odbrane.

Samo Gagić nema domet za tri, ali zato on radi sjajn posao pod košem i u skoku i sa visokim procentom „close-shooteva“. Sjajan posao su odradili sa povratkom iskusnog Gedeminasa Orelika koji je i najbolji strijelac ekipe sa 15.6 poena.

On je prošlu sezonu proveo u Sarajaevskim Sprasima, gdje je bio na domak ulaska u ABA1 ligu. Orelik je ima veoma tešku povredu, i skoro dvije godine je proveo van terena. Svojevremno dok je igrao u Turskoj ubacivao je pon 25 poena Obradovićevom Feneru. Sjajan šuter koji, napada odlično close out.

Lietkabelis je u 1/2 finalu izbacio Zalgiris i prekinuo dominaciju ekipe iz Kaunasa koji su 11 godina za redom bili šampioni Litvanije. Nakon prvog poraza, tri puta su zaredom pobjedili Zalgiris i prošli u finale. U Finalu ih je čekao Rytas, drugi najtrofejni Litvanski klub. I veoma su ih lako savladali da gostujućem terenu. Sada je na redu da odbrane domaći teren.

Rytas

Uz Zalgiris ekipa koja je godinama igrala Evroligu i izbacivala najbolje domaće igrače, u poslednje vrijeme nije ni blizu one ekipe koja je bila. Naime, Rytas je zadnja ekipa, a da nije Zalgiris koja je osvojila Litvansko prvenstvo, a to je bilo davne 2010te godine.

Rytas sa klupe predvodi domaći stručnjak Žibenas, koji je sastavio ekipu od iskusnih domaćih igrača i par Amerikanaca. Na centraskoj poziciji je iskusni Hrvat Ivan Buva, koji donosi neophodnu čvrstinu u reketu.

Amerikanci ne donose taj neophodni kvalitet, i nemaju mnogo poena u rukama, ali dosta utiču na širinu rostera. Lider ekipe je Litvanski reprezentativac Arnas Butkevicius, koji je poznat kao sjajan šuter za tri poena.

Inače čitava ekipa Rytasa je koncepirana da šutira mnogo za tri poena. Ali kada se taj šut zaustavi ili uspori Rytas se nadje u problemima. Rytas uzima u prosjeku preko 30 šuteva za tri poena, ali kada počnu da sipaju, sve ekipe su u problemu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Lietkabelis i Rytas su ove sezone odigrali 5 utakmica i Lietkabelis ima bolji skor 3:2. U zadnjem meču, rezultat je bio 68:77 za goste iz Panevežysa, a najefikasniji u ekipi Lietkabelisa su bili Kalaitzakis sa 16p, Gagić sa 15 i Lipkeviciusa sa 11. Dok je u ekipi Rytasa Normantas ubacio 11, a Smith 10 p. Zanimljivo je da Orelik u tom meču nije ubacio niti jedan poen, a igrao je 26 minuta, i šut iz igre 0/5. Ne bi nas iznenadilo da Gedeminas u ovom meču broj 2 ubaci svojih 20 poena, bez da se umori.

Očekivani sastavi

Oba tima nemaju problema sa povredima i izostancima, i dočekuju ovaj meč u najjačem sastavu. Finale je i sve sitne povrede se ostavljaju sa strane, svi stisnu zube.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 29.05.2022, 16:20h
Tip: Pobjeda Lietkabelisa.
Kvota: 1.71
Kladionica: 22bet

Lietkabelis je u prvoj utakmici pokazao u kakvoj je formi i da su spremni da prvi put osvoje trofej prvaka Litvanije. Pobjedili su uprkos što najbolji igrač ekipe nije doprineo poenterski. Tako očekujemo da će biti i sada, još će imati i podršku sa tribina, i uz njihovu pomoć će bi trebali osigurati 3 meč lopte.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan