Zenit vs Unics: Tipovi, savjeti i kvote – 06.05.2022.

Dusan
5 svibnja, 2022
568 Views
Zenit vs Unics

Zenit i Unics nikada nisu osvojili VTB ligu i ove godine im je šansa veća nego ikada prije. Pobjednik ove serije će izboriti plasman u finale gdje će najvjerovatnije igrati protiv CSKA.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Zenit

Zenit je prošle sezone bio jednu pobjedu udaljen od plasmana na final four Eurolige. Ove sezone su bili na odličnom putu da ponovo zaigraju u četvrtfinalu, ali nakon izbacivanja iz Europe budućnost kluba je jako upitna.

Skoro je sigurno da ni Zenit, a niti jedan drugi ruski klub neće nastupati u europskim natjecanjima naredne sezone, te je izvjesno da će svi strani igrači otići iz kluba. Nakon izbacivanja iz Eurolige, u klubu su od stranih igrača ostali Jordan Loyd, Billy Baron, Alex Poythress i Jordan Mickey, a tu je još i Tyson Carter, kao i Eric Buckner.

Na papiru, Zenit je u ovom momentu možda i najkvalitetnija ekipa u VTB Ligi. Xavi Pascual je takođe ostao trener, iako je skoro izvjesno da će on naredne sezone preuzeti Maccabi Tel Aviv. Želja je da se proba oprostiti od Zenita sa trofejom u domaćoj ligi, a u prvom polufinalnom meču protiv Unicsa će biti favoriti na svom terenu.

Zenit nikada u klupskoj povijesti nije osvojio niti jedan trofej i to bi bio veliki rezultat ako bi podigli pehar u VTB ligi.

Unics

Unics se našao u veoma sličnoj situaciji kao Zenit. Igrali su odličnu sezonu u Euroligi do trenutka kada su izbačeni i bilo je gotovo izvjesno da će nastupati u četvrtfinalu da se to nije desilo. Glavni trener Velimir Perasović je uradio izvanredan posao tokom čitave sezone, ali onda je to sve propalo iz ne košarkaških razloga.

Klub su napustili John Brown, Jarrell Brantley i Isaiah Canaan što je oslabilo sastav i utisak je da svi jedva čekaju da se sezona završi. Mario Hezonja se pominje kao budući igrač Real Madrida, a vjerovatno ni Lorenzo Brown neće imati mnogo problema u pronalasku novog euroligaškog kluba.

Odlaskom Johna Browna, Unics je izgubio defanzivni kvalitet koji je posjedovao pošto je pomenuti igrač bio glavni kandidat za najboljeg defanzivca godine u Euroligi. Jaron Johnson, Will Mosley i Željko Šakić su naknadno potpisani, ali teško se može očekivati da oni budu od velike koristi u ovom doigravanju za klub iz Kazana.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Četiri puta su Zenit i Unics igrali jedni protiv drugih ove sezone i H2H je 4-0 za Zenit. Jednostavno, Zenit je svaki put imao rješenje za Unics. Na domaćem terenu, Zenit je posljednji put izgubio u siječnju ove godine, što znači da igraju odlično u Saint Petersburgu.

Očekivani sastavi

Jordan Loyd je jedini neizvjestan kod Zenita, dok su svi ostali igrači u oba tima spremni za ovaj meč.

Prijedlog za klađenje

Tip: Zenit -2
Kvota: 1.74
Kladionica: 22Bet

Unics je mnogo više važnih igrača izgubio nego Zenit. U prethodna četiri meča ove sezone, Zenit je svaki put bio bolji i to bi trebao biti slučaj i sada kada je razlika u kvalitetu još veća.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan