Kako se kladiti na košarku – Vodič za početnike

MilosNS
19 ožujka, 2019
1187 Views
kako se kladiti na košarko

Sportsko klađenje jedan vrlo širok pojam koji obuhvata mnoge discipline i sportove. Rijetki su oni igrači koji mogu biti uspješni u više sportova, ili više liga unutar jednog sporta. Upravo iz tog razloga, kladitelji se odlučuju specijalizirati za određene lige i sportove općenito. Danas ćemo u ovom članku pisati o tome kako se kladiti na košarku. Saznajte što je potrebno znati, da bi ostvarili zaradu na kladionici. Od izbora najbolje sportske kladionice, preko najprofitabilnijih marketa u košarci.

Košarka jedan od sportova koji je vrlo popularan među sportskim kladioničarima. Uz neprikosnovene nogomet i tenis predstavlja jedan od sportova koji u online sportskim kladionicama ima najveći obujam uplata tijekom cijele godine. Ono što je interesantno kod klađenja na košarku je činjenica da nema veliki broj kladioničarskih marketa kao u nogometu na primjer. Ipak i pored toga samo klađenje na košarku je iznimno zanimljivo i može biti vrlo profitabilno.

Najbolje kladionice za klađenje na košarku

Bez sumnje odabir prave online kladionice može svakako biti presudan za kladioničare. Internet kladionice pružaju mnogo prednosti u odnosu na lokalne šopove, ali i među njima ima boljih i lošijih. Mi smo ovdje napravili kratak popis najboljih online kladionica, gde se mogu naći najbolje opcije klađenja na košarku!

  • 22bet: Najbolja kladionica za klađenje na košarku
  • 20bet: Najbolja kladionica za nove igrače
  • Rabona: Najbolji bonusi i promocije
  • Bet365: Najbolja kladionica za uživo klađenje
  • Mozzartbet: Najbolja regionalna kladionica

Svaka od ovih kladionica je kvalitetna i licencirana, sa velikim brojem vernih korisnika. Ipak, sve one iako su različite, imaju jednu zajedničku stvar – sve one imaju odličnu ponudu košarkaških utakmica iz cijelog svijeta. Pogledajmo šta one nude:

22bet: Najbolja kladionica za klađenje na košarku

Kladionica 22bet Hrvatska je bez ikakve sumnje top online kladionica za klađenje na košarku. Pored velikog izbora pre-game marketa, možete da uživate u fantastičnoj platformi za uživo klađenje. Sama stranica je puna dodatnih opcija, pa tako možete da pratite i live prijenose košarkaških mečeva kompletno besplatno. Uz laku navigaciju i veliki broj depozitnih metoda, 22bet se etablirala kao top kladionica za igrače iz Hrvatske.

Na sve to, svaki novi korisnik koji se registrira i položi prvi depozit, dobija bonus dobrodošlice od 100% do maksimalnog iznosa od €122. Uz solidne uslove iskorišćavanja igrači mogu da započnu svoju avanturu sa lepom svotom novca!

22bet Kladionica

4.9/5
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice

20bet: Najbolja kladionica za nove igrače

Vrlo često dobijamo pitanja manje iskusnih igrača sa kojom kladionicom početi avanturu klađenja. Naš odgovor je uvjek isti. Online kladionica 20bet Hrvatska je perfektan izbor za novajlije u svijetu klađenja. Super laka navigacija uz prlep dizajn stranice su prvo na šta igrači obrate pažnju. Uz to, ponuda na košarkaške utakmice je obimna, a kvote i margine vrlo kvalitetne.

Kao poseban poklon, svaki novi igrač dobija matched bonus od 100% do maksimalnog iznosa od €100. Sve što je potrebno da uradite je da otvorite novi nalog i da položite prvi depozit u minimalnom iznosu od €10.

20bet Kladionica

5/5
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice

Rabona: Najbolji bonusi i promocije

O popularnosti bonusa i promocija u svetu online klađenja ne treba mnogo govoriti. Veliki procenat igrača upravo traži kladionice koje daju izdašne bonuse dobrodošlice i interesantne promocije. Ako i vi volite isto, Rabona kladionica bi mogla biti izbor za vas. Posle registracije vas čeka odličan matched bonus do maksimalnog iznosa od €100. A posle toga redovne promocije u vidu reload, cashback i free bet bonusa.

Osim toga, igrači dobijaju mogućnost da se klade na veliki broj sportova i liga, kako na pre-game, tako i na in-play marketima. Kao i svaka Curacao licencirana kladionica i Rabona Hrvatska u svojoj ponudi ima veliki broj depozitnih metoda i profesionalnu korisničku podršku.

Rabona Kladionica

4.5/5
100% do 100 EUR Bonus dobrodošlice

Bet365: Najbolja kladionica za uživo klađenje

Čak i ako niste zaljubljenik u klađenje, sigurno vam zvuči poznato ime Bet365. Ova popularna online kladionica je lider na tržištu u mnogim segmentima. Ipak, krem njihove ponude je svakako platforma za uživo klađenje. Na istoj možete da se kladite na ogroman broj sportskih događaja svakodnevno. Ponuda marketa je takođe impresivna, a najbolje od svega je što možete da gledate i veliki broj uživo prijenosa.

Igrači koji odluče da se registriraju u ovoj klaidonici dobijaju odličan bonus u vidu besplatnih opklada. Iako mnogi ne misle da je ovaj bonus dobar, mi ga smatramo jednim od lakših za naplatu. Kako to uraditi pročitajte ovdje.

Bet365 Kladionica

4.6/5
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice

Mozzartbet: Najbolja regionalna kladionica

Iako prethodnih godina regionalne kladionice nisu bile dovoljno kvalitetne, situacija se rapidno menja. Danas postoji nekoliko vrlo kvalitetnih regionalnih operatera koji mogu da se nose sa off shore kladionicama. Mozzart kladionica je svakako jedna od njih, sa odličnim bonus paketom za nove korisnike. Svaki igrač koji se registrira ima mogućnost dobijanja čak 45.000 RSD.

Ako volite da se kladite u regionalnim kladionicama onda su Mozzart Bet i Meridian Bet svakako najbolji izbor za vas. Napominjemo da oba ova operatera osim sportske kladionice, nude svojim igračima i odlična online casina.

Mozzart Bet Kladionica

4.8/5
Točak sreće do 100.000 RSD Bonus Dobrodošlice

Savjeti kako biti uspješan u klađenju na košarku

U ovom članku se nećemo previše baviti onim glavnim savjetima vezanim za sportsko klađenje (disciplina, menedžment kladioničarske banke, sistemi uloga i drugo) iz prostog razloga jer na našoj stranici postoji serija edukativnih članaka, koje možete pročitati ovdje i koji vam mogu pomoći da poboljšate svoje znanje o sportskom klađenju.

Ovdje ćemo pisati o savjetima koji su specifični za klađenje na košarku, jer se klađenje na ovaj sport u nekim finesama razlikuje od klađenja na nogomet ili tenis. Naime, košarka je mnogo dinamičniji sport, gdje se iznenađenja dešavaju češće nego u nogometu, pogotovo u natjecanjima koja imaju takav raspored tijekom sezone da se igra svaki drugi dan ili par puta tjedno (NBA ili Euroleague posljednjih sezona).

Iz tog razloga potrebno je imati široko i kvalitetno znanje o ligama i klubovima koji se natječu u istima, kako bi mogli da steknete prijednost u odnosu na kladionice i pronađete koeficijente koji predstavljaju value. Gotovo je sigurno ako uspjete da steknete dovoljno dobro znanje o pojedinim ligama, ili klubovima koji se natječu u tim ligama, da ćete biti u mogućnosti ostvariti više nego dobar profit i sami pronaći odgovor na pitanje kako se kladiti na košarku.

kako se kladiti na košarko

Druga vrlo bitna stvar je odabrati način na koji ćete se kladiti na košarku. Pored klađenja prije početka utakmice, uživo klađenje može biti vrlo profitabilno. Ovo iz razloga što kladioničarski marketi na košarci se pomiču brzo i često imaju vrlo velike skokove i padove, što se može vrlo lijepo iskoristiti ako znate što možete očekivati ​​od nastavka utakmice.

Što više budete učili o kladioničarskim marketima koji su postupni u klađenju na košarku, to ćete više biti u mogućnosti pronalazite pogreške sportskih kladionica kada je postavljanje kvota i linija u pitanju. A takve greške kada se nađu, to obično znači profit i novac u vašem džepu.

Iznimno je bitno da nadograđujete svoje znanje kako o kladioničarskim marketima, tako i o timovima i ligama koje pratite tokom sezone. Ovo iz razloga zato što sportske kladionice u toku sezone koriguju svoje projekcije nekih timova i vi morate reagirati u skladu sa tim.

Zaključak

Nadamo se da smo uspjeli da vam odgovorimo na pitanje kako se kladiti na košarku. Klađenje na ovaj atraktivni sport može biti vrlo profitabilno na duge staze. Svakodnevno ima veliki broj utakmica na koje se možete kladiti, te svakodnevno postoji mogućnost da se pronađe value u nekoj od ponuđenih utakmica.

Posebno je bitno nadograđivati ​​svoje znanje o timovima i ligama, kao i pratiti svakodnevno izvještaje i vijesti. Na taj način ćete biti u mogućnosti steknete prednost u odnosu na kladionice i iskoristiti eventualne propuste koji se mogu pokazati u kvotama ili linijama.

Samo se držite zlatnih pravila sportskog klađenja, a to su:

  • Birate pažljivo kladionice u kojima se kladite. Birajte uvek kladionice sa visokim kvotama i niskim marginama, kao i one kladionice koje su respektabilne i koje poštivaju svoje igrače.
  • Budite disciplinovani i nikad nemojte da se kladite srcem, nego uvjek slušajte mozak pri postavljanju oklada.
  • Nikad nemojte ulagati na opkladu više nego ste spremni izgubiti.

FAQ

  • Što kladionice ne žele da znate?

    Vrlo često kladionice postavljaju svoje koeficijente i linije hendikepa kompletno automatizovano. Naime, kada je broj utakmica velik, i kada je pauza između istih kratka, kladionice koriste softver koji izvlači prosečne brojeve i na osnovu toga pravi koeficijente i linije. To je prilika za vas da pronađete value.

  • Da li postoje kladionice sa bonusom bez depozita?

    Naravno da postoje. Ipak, bonusi kladionica se vrlo često menjaju, a bez depozitni bonusi su vrlo retki iz prostog razloga što su zapravo besplatni novac, koji kladionice daju igračima. Iz tog razloga ovi bonusi su uglavnom kratkoročni. Potrebno je često posećivati promotivne stranice i tražiti ove bonus ponude.

  • Koja je najbolja online kladionica Hrvatska?

    Domaći brendovi u Hrvatskoj su svi na sličnom nivou, iako svaki od njih pokušava u poslednje vreme da poboljša svoju ponudu. Sa druge strane internacionalni brendovi nude mnogo više opcija igračima, te naša preporuka uvek ide ka tim brendovima.

  • Koji su najbolji savjeti za klađenje?

    Bez ikakve sumnje iznimno je bitno biti discipliniran, odnosno nikada se ne kladiti sa više novca nego što ste spremni izgubiti. Ako se kladite sa onim novcem koji “vam ne treba” onda ćete biti mnogo više opušteni i donosićete bolje odluke prilikom odabira utakmica.

  • Gde mogu da pronađem dobar tiket dana?

    Na našoj stranici nekoliko puta u toku nedelje možete da pronađete kvalitetan tiket dana koji sastavljaju naši eksperti za klađenje. Ako redovno pratite naše analize i prognoze utakmica, onda sasvim sigurno znate da je moguće ostvariti zaradu na kladionici i da klađenje može biti i te kako zabavno.

Author MilosNS

Čovek koji je napisao prvi tip na stranici Sportske kladionice i koji je još uvek tu. Veteran sportskog klađenja, koji osim tipovanja sa uspehom piše edukativne članke na našoj stranici. Kada nije za tastaturom, svoje slobodno vreme provodi u prirodi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Intersantno je i to da govori čak pet jezika i da ne postoji sport čija pravila ne zna.