Carlos Alcaraz vs Rafael Nadal: Tipovi, savjeti i kvote – 19.03.2022.

Dusan
19 ožujka, 2022
414 Views
Carlos Alcaraz – Rafael Nadal

Volite poslušati kvalitetan savjet za klađenje? U moru portala i tipsterskih servisa došli ste na pravo mjesto. Portal sportske-kladionice.com ne samo da ima najbolje eksperte u regionu već dugi godina, već su svi tipovi na našem portalu potpuno besplatni.

Svaki dan naši tipsteri koji su specijalizirani za razne lige i sportove ostavljaju svoje prognoze utakmica od kojih najbolja spada u kategoriju Tip Dana a ukoliko želite ekstra profit ne propustite pogledati naš Tiket Dana.

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz je 18-godišnjak koji ima fantastičnu sezonu iza sebe nakon koji mnogi smatraju da će već kroz nekoliko godina na sami vrh ATP ljestvice. Prethodnu godinu je završio na omjeru 48-19 a na početku ove igra i na većem nivou. Trenutno je na omjeru 12-1, na Australian Openu je ispao od Berrettinia nakon tie brakea petog seta a nakon toga je osvojio Rio De Janeiro.

Na turniru u Indian Wellsu je Alcaraz pokazao najbolje partije od svih igrača na touru. Bio je fantastičan i na servisu i vrlo agresivan u razmjenama gdje je većinom kontrolisao poene, imao veliki broj vinera te je bez problema došao do pobjeda. U prvom meču je igrao protiv nezgodnog McDonalda kome je prepustio šest gemova.

Nakon toga je uslijedio meč sa Bautistom, 15-tim igračem svijeta i očekivala se velika borba. Ipak, Alcaraz je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri te je do pobjede došao uz svega dva izgubljena gema.

U osmini finala je igrao protiv fantastičnog Monfilsa kome je prepustio šest gemova u meču dok je u četvrt finalu Norrieu, 12-om igraču svijeta prepustio sedam gemova.

Rafael Nadal

Sa druge strane Rafael Nadal ima također odličan početak sezone ali njegova igra na Indian Wellsu nije toliko uvjerljiva. Osvojio je Rafa Australian Open što je za mnoge bilo veliko iznenađnje. Igrao je zaista odlično na tom turniru kao i u Melbourneu gdje je osvojio turnir.

Nakon toga je igrao Acapulco gdje je pernio sjajnu igru i bez izgubljenog seta je došao do titule. U Indian Wellsu se očekiavala dominacija Rafe Nadala ali daleko od toga da je bio uvjerljiv. U meču sa Kordom je zaostajao dva breaka razlike u odličujem setu a nakon toga je bez većih poteškoća došao do pobjede nad Evasom.

U osimini finala je Opelku savladao tek nakon dva tie brakea dok je u četvrt finalu vodio veliku bitku sa Kyrgiosom. Nick je u tom meču imao nekoliko neiskorištenih break prilika u odlučujućem setu nakon čega Rafa pravi break i do pobjede dolazi u meču u kome je osvojio svega tri poena više.

Prijedlog za tipovanje

Ovo će biti jedan interesantan dvoboj u kome ćemo gledati mnoštvo sjajnih razmjena sa osnovne linije. Rafa je odličan na početku godine ali se mnogo muči na Indian Wellsu i izgleda da mu uslovi ovdje ne odgovaraju. Sa druge strane Alcaraz igra najbolji tenis u karijeri i na ovom turniru je sigurno igrač koji je pokazao najviše.

Naš tip za ovaj meč je hendikep gemova (-2.5) na Alcaraza što kladionica unibet plaća odličom kvotom 3.15. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: Carlos Alcaraz (-2.5)

Unibet Kladionica

4.2/5
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Solidan bonus dobrodošlice
  • Raznolike promocije
  • Visoka sigurnost i bezbednost igrača
  • Platforma za uživo klađenje je nestabilna
  • Proces verifikacije naloga može biti mukotrpan
  • Veliki broj primedbi igrača koji nisu rešeni od strane kompanije
100% do 50 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

 

 

 

Author Dusan