Gael Monfils vs Carlos Alcaraz: Tipovi, savjeti i kvote – 17.03.2022.

Dusan
16 ožujka, 2022
481 Views
Gael Monfils – Carlos Alcaraz

Volite poslušati kvalitetan savjet za klađenje? U moru portala i tipsterskih servisa došli ste na pravo mjesto. Portal sportske-kladionice.com ne samo da ima najbolje eksperte u regionu već dugi godina, već su svi tipovi na našem portalu potpuno besplatni.

Svaki dan naši tipsteri koji su specijalizirani za razne lige i sportove ostavljaju svoje prognoze utakmica od kojih najbolja spada u kategoriju Tip Dana a ukoliko želite ekstra profit ne propustite pogledati naš Tiket Dana.

Gael Monfils

Gael Monfils je jedan od omiljenih tenisera svih ljubitelja ovog sporta. Igrač je koji više od decenije zabavlja publiku atraktivnim udarcima. Gael važi za sjajnog atletu kojeg je izuzetno teško probiti u razmjenama sa osnovne linije a tokom čitave karijere je imao jedne od najboljih udaraca iz defanzive na touru.

Gael Monfils nema najbolju godinu iza sebe. Prethodnu godinu je završio na omjeru 18-16 što je sigurno daleko ispod očekivanja igrača koji je dugo vremena bio top 10 igrač. Ipak, u ovu godinu je ušao mnogo bolje.

Osvojio je turnir u Adelaideu a potom je igrao i četvrt finale Australian Opena gdje je ispao od Berrettinia nakon pet setova. Ove godine je na omjeru 10-3 a i u prva dva kola Indian Wellsa je bio odličan. Igrao je protiv Krajinovića te je upisao rutinsku pobjedu od 2-0 u meču gdje protivniku nije dopustio niti jedan break a potom je uspio izbaciti sa turnira prvog igrača svijeta, Danila Medvedeva.

Carlos Alcaraz

Sa druge strane Carlos Alcaraz je 18-godišnjak koji ima fantastičnu sezonu iza sebe nakon koji mnogi smatraju da će već kroz nekoliko godina na sami vrh ATP ljestvice. Prethodnu godinu je završio na omjeru 48-19 a na početku ove igra i na većem nivou. Trenutno je na omjeru 10-1, na Australian Openu je ispao od Berrettinia nakon tie brakea petog seta a nakon toga je osvojio Rio De Janeiro.

Na turniru u Indian Wellsu je Alcaraz pokazao najbolje partije od svih igrača na touru. Bio je fantastičan i na servisu i vrlo agresivan u razmjenama gdje je većinom kontrolisao poene, imao veliki broj vinera te je bez problema došao do pobjeda.

U prvom meču je igrao protiv nezgodnog McDonalda kome je prepustio šest gemova. Nakon toga je uslijedio meč sa Bautistom, 15-tim igračem svijeta i očekivala se velika borba. Ipak, Alcaraz je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri te je do pobjede došao uz svega dva izgubljena gema.

Prijedlog za klađenje

Ovo će biti jedan interesantan dvoboj u kome će oba igrača sticati veliku prednost servisom i ne bi trebali gledati meč sa pregršt break lopti. Ipak, na svakom drugom servisu ili nešto lošijem prvom kada se uspije odlilčno returnirati gledat ćemo veliku borbu i duže razmjene sa osnovne linije te će upravo te razmjene biti ključ pobjede u ovom meču.

Gael igra odlično na Indian Wellsu ali Alcaraz je zaista fenomenalan čitave godine i mišljenja smo da će on biti igrač koji će kontrolirati razmjene te doći do pobjede bez većih poteškoća.

Naš tip za ovaj meč je hendikep gemova (-3.5) na Alcaraza što kladionica 22bet plaća odličom kvotom 1.85. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: Carlos Alcaraz (-3.5)

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan