Miami Heat vs. Boston Celtics: Tipovi, savjeti i kvote 26.05.2022.

Dusan
24 svibnja, 2022
569 Views
Miami Heat vs Boston Celtics

Poslije četiri utakmice u finalu Istočne konferencije, rezultat je 2-2. Tim koji pobijedi u ovom duelu, doći će jedan korak od plasmana u NBA finale.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Miami Heat

U četvrtoj utakmici koja se igrala u Bostonu, Miami Heat je odigrao jedan od najslabijih plej-of mečeva u povijesti franšize. U prvoj četvrtini su ubacili svega 11 poena i sa takvim učinkom nisu imali šta da traže protiv motiviranih Celticsa.

Nakon što je Bam Adebayo dominirao u utakmici broj tri, potpuno je nestao sinoć. Razlog za tako nešto je povratak Roberta Williamsa u postavu Celticsa. “Timelord” je u potpunosti zaustavio Adebaya i nije mu dozvolio prevagu ni na jednom kraju terena.

Jimmy Butler je igrao i pored ozljede koju je doživio u trećoj utakmici, ali nije imao skoro nikakav uticaj na terenu. U izostanku Tylera Herroa, šansu je konačno dobio Duncan Robinson koji je ubacio četiri trojke međutim u odbrani je ponovo bio igrač kojeg su Celticsi konstantno napadali i ostvarivali prednost.

Nakon debakl u drugoj utakmici u ovoj seriji, Heat je pokazao ponos i karakter u trećem meču, pa sada vjeruju da još jednom mogu isto da urade poslije novog poniženja koje su doživjeli. U to vjeruje i njihov glavni trener Erik Spoelstra koji je najavio tako nešto u petoj utakmici.

Boston Celtics

Boston Celticsi su u ovogodišnjem doigravanju ostavili bolji utisak nego u svim prethodnim godinama kada je glavni trener bio Brad Stevens. Za razliku od tog perioda, odbrana ovog tima je znatno bolja i utisak je da igrači ostavljaju mnogo više na terenu nego što su to činili u prethodnim sezonama.

Na drugoj strani parketa, Jayson Tatum dominira u dosadašnjem dijelu doigravanje. Jaylen Brown je takođe na visokom nivou u kontinuitetu, a jako bitne role sa klupe su u nekim utakmicama odigrali Payton Pritchard, Grant Williams i Derrick White.

Ovo je velika prilika za ovu generaciju Celticsa da ode do NBA finala i ishod u utakmici broj pet bi mogao biti ključan za tako nešto. U polufinalu Istočne konferencije, oni su izgubili peti meč od Milwaukee Bucksa, ali su onda uspjeli da dobiju naredna dva i prođu u ovo konferencijsko finale. Ipak, učiniće ovaj put sve što mogu da prolazak serije bude sa mnogo manje stresa i neizvjesnosti.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Iako je to manje bitno, ove dvije ekipe su igrale jedna protiv druge tri puta u regularnoj sezoni i H2H je bio 2-1 za Boston Celticse.

Ono što je jedino bitno, trenutačni rezultat je 2-2 u ovoj seriji nakon četiri utakmice. U doigravanju, Miami Heat je na impresivnih 7-1 na domaćem terenu. Boston Celticsu su u gostima ostvarili čak pet pobjeda, a izgubili su samo dva puta (po jednom u Milwaukeeju i Miamiju).

Očekivani sastavi

Tyler Herro (Miami Heat) i Marcus Smart (Boston Celtics) su igrači koji nisu igrali u utakmici broj četiri i obojica bi trebala nastupiti u susretu broj pet.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 26.05.2022 02:30 CET
Tip: pobjeda Boston Celticsa
Kvota: 1.83
Kladionica: Bet365

Ne uvijek, ali obično je utakmica broj pet presudna u plej-of seriji. Ukupno gledano, Celticsi su pokazali više u ovom doigravanju od Heata i djeluje da su bolja ekipa. Nema sumnje da će bolja ekipa da pobijedi jer sakrivanja karata više nema i oba trenera će morati na sto da bace sve karte koje imaju.

Ukoliko nemate račun na Bet365 kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan