Reilly Opelka vs Denis Shapovalov: Savjeti i kvote – 21.01.2022

Dusan
19 siječnja, 2022
416 Views
Reilly Opelka – Denis Shapovalov

Volite poslušati kvalitetan savjet za klađenje? U moru portala i tipsterskih servisa došli ste na pravo mjesto. Portal sportske-kladionice.com ne samo da ima najbolje eksperte u regionu već dugi godina, već su svi tipovi na našem portalu potpuno besplatni.

Svaki dan naši tipsteri koji su specijalizirani za razne lige i sportove ostavljaju svoje prognoze utakmica od kojih najbolja spada u kategoriju Tip Dana a ukoliko želite ekstra profit ne propustite pogledati naš Tiket Dana.

Reilly Opelka

Reilly Opelka je 24-godišnji teniser koji je od 2019-te član društva 50 najboljih igrača svijeta. Ima solidnu sezonu iza sebe u kojoj je završio na 26-om mjestu na ljestvici.

Jedan je od najvisočijih igrača na touru i jedan od igrača sa najboljim servisom na touru. Iako se svrstava u skupinu serve & volley igrača nije jedan od igrača koji nužno nakon svakog servisa trče na mrežu. Ima odličan forehand kojeg često koristi da završi poen nakon sjajnog servisa.

Nema najbolji return a s obziom na njegovu visinu veliki problem mu predstavljaju niske loptice kao i poeni u kojim mora trčati za lopticom i igrati sa osnovne linije iz defanzive.

Opelka je u ovoj godini odigrao šest mečeva te je na omjeru 4-2. U svim mečevima je sjajno servirao i u 16 odigranih setova svega je u tri navrata gubio svoj servis. Tačnije, od 84 servis gema je samo tri puta pretrpio break i to je dva od tri breaka izgubio od Murraya te će sigurno danas i Shapovalov imati ogromnih problema na returnu.

Denis Shapovalov

Denis Shapovalov je 22-godišnji teniser iz Kanade koji je trenutno 14-ti reket svijeta. Juniorski je osvajač Wimbledona na kome je prošle godine igrao i prvo Grand Slam polufinale u seniorskoj konkurenciji a kada tome dodamo četvrt finale US Opena jasno je da su očekivanja od njega ogromna u nastavku karijere.

Igrač je sa odličnim servisom i jednim od najsnažnijih forehanda ali i backhanda na touru. Ipak, backhand je često nekontrolisan i zna da napravi problem ali kada je Denis u formi i odigra na svom najvećem nivou gotovo ga je nemoguće pobjediti. Njegov najveći problem je što ne može da zadrži formu i često poveže nekoliko turnira na kojim pravi ogroman broj neiznuđenih te rano ispada sa turnira ali s obzirom na godine i činjenicu da često napada izuzetno snažno sa osnovne linie to uopće nije iznenađujuće.

Denis je godinu otvorio porazom od Evansa ali je nakon toga vezao pobjede nad Struffom, Safiulinom, Bustom, Djereom i Kwonom. Ni u meču sa Djereom ni u meču sa Kwonom nije igrao na najvećem nivou i imao je problema da dođe do pobjede ali kako turnir odmiče za očekivati je da diže nivo igre.

U duelu između Opelke i Shapovalova zaista je teško izdvojiti favorita. Opelka igra sjajno od početka godine dok Shapovalov nije na svom maksimumu ali je jasno da će u ovom meču biti u velikoj prednosti u igri u polju. Sa druge strane Opelka servira nestvarno na početku godine i imat će Denis ogromnih problema da dođe do break lopti. Mišljenja smo da je pred nama jedan izuzetno neizvjestan meč koji bi vrlo lahko mogao otići i u pet setova. S obzirom da se ne očekuje veliki broj breakova u ovom meču i četiri seta će biti dovoljna za over.

Tipovanje na susret

Naš tip za ovaj susret je više od 42.5 gemova što kladionica 22bet plaća odličom kvotom 1.85. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: (42.5) over

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan