Crvena zvezda vs. Partizan: Tipovi, savjeti i kvote 06.06.2022.

Dusan
6 lipnja, 2022
791 Views
Crvena Zvezda vs. Partizan

Nakon četiri utakmice u finalu ABA lige, rezultat je 2-2. Crvena zvezda i Partizan će igrati odlučujući peti meč, a pobjednik će podići trofej i izboriti nastup u Euroligi naredne sezone.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Crvena zvezda

Crvena zvezda se potpuno obrukala u utakmici broj četiri finala ABA lige. Dozvolili su Partizanu da postigne 112 poena što je nezapamćeno u eri Dejana Radonjića.

Njegove ekipe su poznate po veoma čvrstoj odbrani, a to se vidjelo i ove sezone u Euroligi kada je Crvena zvezda bila jedna od najboljih defanzivnih ekipa u natjecanju. Ipak, ništa od toga se nije vidjelo u utakmici broj četiri.

Nakon što su poveli 22:14, dozvolili su Partizanu da napravi seriju 35-7 i poslije toga povratka nije bilo. Austin Hollins i Ognjen Dobrić su imali dobru napadačku utakmicu, ali to je potpuno nebitno u kontekstu samog meča.

Činilo se poslije prve dvije utakmice da Crvena zvezda u potpunosti kontroliše ovu seriju, ali sada sve drugačije izgleda. Već godinama unazad, jedini cilj ovog kluba je osvajanje ABA lige i učešće u Euroligi, a sada je to dovedeno u pitanje.

Sve se svodi na petu i odlučujuću utakmicu. Crvena zvezda će sigurno imati veliku podršku od navijača sa tribina i to je nešto što je bilo od velike pomoći uvijek.

Partizan

Partizan se u ovoj seriji podigao kao Feniks iz pepela. Zaostajali su osam poena početkom četvrte četvrtine u utakmici broj tri finala ABA lige, ali uspjeli su da naprave preokret i pobijede, a potom da potpuno unište Crvenu zvezdu u utakmici broj četiri.

Serija je izjednačena i ona ekipa koja pobijedi u petoj utakmice osvojiće ABA ligu i izboriće nastup u Euroligi. Bilo je mnogo onih koji su sumnjali u Željka Obradovića jer Partizan nije igrao dobro ove sezone.

U Eurocupu su šokantno ispali od Bursaspora u osmini finala, a u finalu Kupa Srbije su poniženi upravo od Crvene zvezde. Ipak, ako osvoje ABA ligu, sve to će se zaboraviti i ovo će biti najuspješnija sezona za ovaj klub još od 2013. godine.

Partizan je najveću prednost u četvrtoj utakmici napravio kada su na parketu zajedno bili Yam Madar, Aleksa Avramović, Kevin Punter, Zach LeDay i Mathias Lessort i za očekivati je da pomenutih pet igrača i u odlučujućoj utakmici dobije najveću minutažu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Sedam puta su ovi klubovi igrali međusobno ove sezone i ukupni H2H je 4-3 za Crvenu zvezdu. Ipak, sve to je potpuno nebitno. Jedino je bitna ova utakmica jer pobjednik osvaja ABA ligu i osigurava nastup u Euroligi naredne sezone. U ABA ligi, Crvena zvezda ima 11 uzastopnih pobjeda protiv Partizana na domaćem terenu. Posljednji put, crno-bijeli su u gostima savladali najvećeg rivala u regionalnom natjecanju davne 2015. godine.

Očekivani sastavi

Oba trenera imaju sve igrače na raspolaganju.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 06.06.2022 20:00 CET
Tip: Partizan +5.5
Kvota: 1.72
Kladionica: 22Bet

Četiri puta su timovi odbranili domaći teren u ovoj seriji, ali sada će to biti teže nego svaki prethodni put. Poslije dvije pobjede Partizana, ogroman je pritisak na Crvenoj zvezdi, a gosti na klupi imaju Željka Obradovića, najboljeg europskog trenera u povijesti košarke. To je u ovakvim utakmicama ogromna prednost.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan